Tuesday, May 28, 2013

Short trip to Melaka

2 minggu lps kami dok google hotel kt melaka
tp al-fenuh !!
so cancel la nk jln2 melaka
tiba2 khamis mlm jumaat hubby ckp jom p melaka esok (jumaat cuti wesak)
aku ok je
tp ckp awal2 ngn ank,kita p jln2 je
bkn nk stay kt hotel
kena ckp awal2 weh...kang diorng claim nk tido hotel+mandi pool..hahaha

anak2 aku ok je..tp nk naik beca..
ok jom!!
dah naik beca bunga2 tetiba lalu lak beca hello kitty
request nak naik tu pulak..sorry la ye anak2
naik sekali je cukup..
nampk kapal besar, jom kita explore :)
raya thn lps makcik aku bg kupon melaka river cruise
20% disc
dulu dah naik sekali..tp mlm la..
kali ni kita try waktu siang plak
bg aku mlm lg best sbb nmpk cantik perkampungan morten tu
1 lg,xnmpk la keruh air sungai tu.hahhaha
lps tu jln2 sini jap
beli apa yg patut :)




ondway balik,singgah pengkalan balak mkn ikan bakar
sekian lah saja cerita

bln 6 ni nk ke melaka lg
cousin kawen. boleh la riki2 hotel yg available :)

3 comments:

Wah jalan2 Melaka,akak pun suka naik cruise tu time malam,1 sebab cuaca lebih sejuk dan pemandangan lebih menarik x nampak kekeruhan airnya hihihi.Zura pengkalan balak dgn umah akak dlm 10 minit je tau lain kali try ikan bakar area kuala sg baru lagi best tau

Memang tak jemu kalau jalan2 kat Melaka ni, Besttt!

Seronok bawak anak 2 jalankan heppi dierang..teringin lagik nak kemelaka..waa comelnyer dierang posing...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More